Om Oss / Kontakt

För mig började det egentligen med The Clash "Should i stay or should i go" men den grupp som för alltid förändrade mig och mitt synsätt på punken var The Ramones. Jag har färdats på punkens musikaliska vägar sedan dess. Jag har gjort mängder av avstickare mot andra genrer genom åren men punken förblir den musik som jag lever för. Den här bloggen kom till när jag insåg hur lite punk som egentligen når Sverige idag och hur svårt det är för svenska punkband att synas. Punken hade ett rejält uppsving på 90-talet med band som Green Day, The Offspring, Bad Religion och Rancid. Här i Sverige hade band som DLK, Charta 77 och Coca Carola sin storhetstid. Tio år senare börjar band som Sum 41 och Blink 182 att synas. Sen verkar intresset för punken ha stannat av. Punken har inte på något sätt stått still men av någon anledning har den varit osynlig i Sverige trots att vi har många bra svenska band.  
Tanken med den här bloggen var från början att skriva lite kort om våra favoritband och artister och ha bloggen som en liten hobby. Det tog två månader efter att vi hade lanserat bloggen som vi insåg hur många band och artister som ville vara en del av vår blogg. Vi hörde ifrån punkband från alla möjliga länder som hade ny musik som de ville nå ut med. Vi blev minst sagt överväldigade och bestämde snabbt att vi måste bredda bloggen.  
Vårt fokus för den här bloggen kommer att ligga på det som intresserar oss mest, arvtagarna till Ramones, amerikansk punk, punken ute i Europa, nordisk punk och på alla dessa bra band som ligger i gränszonerna men oftast hamnar mer inom Indie, Rock n' Roll och Garage än Punk. Det är en blogg om alla dessa små och stora band och artister som fortsätter att påverka inte bara inom punken utan även inom annan musik.
Vi kommer att presentera våra favorit artister och band från hela världen och vi kommer också att tipsa om nya svenska och nordiska band.

Anna / Punk Sweden


Vi som har hand om Punk Sweden är


Anna Winnhed 


Pär WinnhedKontakta oss:
Punk Sweden Blog
Pär Winnhed
Röda vägen 12
784 30 Borlänge
SWEDEN

E-MAIL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar